אופטימיות
״פסימיסט רואה קושי בכל הזדמנות, אופטימיסט רואה הזדמנות בכל קושי״
וינסטון צ׳רצ׳יל, מדינאי, סופר והיסטוריון
אופטימיות היא אמונה שיהיה טוב, שבסופו של דבר העניינים יסתדרו לטובה. יש הסוברים כי מדובר בהשקפת עולם הרואה בעולמנו מקום חיובי במהותו. ההשקפה הנגדית לאופטימיות היא פסימיות. אופטימיסטים מאמינים כי אנשים הם טובים במהותם ומאורעות בחיים הם מבשרי טוב. (ויקיפדיה).
איך קשורה אופטימיות לעיצוב? אחד הדברים הנטועים בנו, המעצבים, זו הידיעה שבסוף נמצא פתרון לבעיה שהוצבה מולנו, בסוף נבחר את האופציה הנכונה ללקוח, בסוף התהליך נגיע לתקשורת הרצויה. למה אנו מלאים בביטחון כזה? כי אנחנו מנסים ומנסים עד שזה מצליח. ובסוף זה מצליח. זו העבודה שלנו. זה הקסם של העיצוב.
בנוסף, אופטימיות היא דמיון של מחר טוב יותר, של עתיד מוצלח מזה שבהווה. אפשר לקרוא לזה חזון – תמונה של מה היינו רוצים שיהיה בעתיד. כיצד אנחנו מדמיינים אותו, מה אנחנו מאחלים לעצמנו שיתגשם מחר? מאחר וחזון הוא תמיד חיובי, כלומר אופטימי (עד כה לא נתקלתי ברצון לעתיד שלילי) מעצבים שאחראים על תרגום החזון לנראות ויזואלית חייבים להיות אופטימיים.
תתפלאו לדעת שאופטימיות היא לא תכונה מולדת, שאין מה לעשות לגביה. אופטימיות היא מיומנות ברת פיתוח ושכלול. זו תכונה נרכשת (ולכן היא פה ברשימת הכישורים). אנחנו יכולים ללמוד להסתכל על העולם דרך משקפיים חיוביות. קוראים למדע זה: פסיכולוגיה חיובית. (ממליצה לקרוא את הספרים של ד״ר טל בן שחר או להאזין לשירלי יובל-יאיר). במשפט אחד המציאות היא רק הפרשנות שאתה נותן לה. במה אתה בוחר להתמקד, על מה אתה בוחר להסתכל משנה את החוויה שלך של המציאות. ושוב זה מתחבר נפלא לעולם העיצוב. אנו בוחרים לשפר ולשכלל את מה שעובד, את הדברים הטובים, ולא את מה שהתקלקל ולא הצליח.
עדיין לא השתכנעתם? תשמחו לדעת שבכלכלה התנהגותית קיימת תופעה המוכנה ״הטיית האופטימיות״. משמעות התופעה, וב-80% מהאוכלוסיה זה מופיע, שיש לנו נטייה להעריך יתר על המידה שיקרו דברים טובים, ולהעריך בחסר שיקרו דברים רעים.
ולעבודות המוצגות:
״האופטימיסט״עיתון שעיצבנו והפקנו עבור לקוחותינו. היה זה גם בתקופה קשה, בה נסינו להתרכז בחצי הכוס המלאה, כפי שמופיעה כרקע הפתיחה.
״הדרך האחרת״ – ספר וחוברת של יומן מסע לשינוי התודעה על פי דרכה של גלית בר. בעיצוב הקפדנו על שילוב האופטימיות של גלית, מלווה בציטוטים, השראה ותרגילים בדרך לאושר.
לוח השנה לתמיר פישמן מציג את 2 צידי המטבע, החיובי והשלילי בכל צבע. כמובן שאישית אנו בוחרים בראייה האופטימית.