איך בונים לוגו ממה שרואים בשטח?
כשחזרנו מהסיורים עדין הדהד בנו הרעש החזק של המכונות. היה ברור שאת המקצב צריך לתרגם לצורה ויזואלית. הבנו גם משיחה עם מומחי הייצור ועם מנהלי החברה שמה שקריטי זה לדעת הוא האם המכונות עובדות או לא. לייצוג תחושה זו נבחר גופן המשדר קצב ומזכיר מערכת בינארית של אפס ואחד. עובד או לא עובד. מצב זה אולי נתפס שגרתי במקומות מסויימים אך כשקיימות עשרות מכונות בשטח קשה לאתר את זו שהתקלקלה ומה בה התקלקל. כל עצירה כזו משמעותה כסף. לקחנו את כל התובנות וכיוונו לפתרון בינארי, פשוט: כן/לא, ומבוסס צורות בסיסיות. ניראות המזכירה כפתור הפעלה.
רואים צהוב בכל מקום – במהלך אותם ביקורים במפעלים בצפון שמנו לב שבכל מקום יש צהוב. המון צהוב. שלטי אזהרה, אותות אזעקה, מעילי בטיחות ואפילו חלקים ברצפה – הכל היה צהוב. כך הפך הצהוב לחלק מפלטת הצבעים והלוגו.
"עסקים כרגיל" לא יכולים להיות ברי קיימא בעולם הדינמי של היום – אוטומציה ודיגיטציה הולכים ומשתלטים במקומות עבודה. על מנת להדביק את הפער של התעשיות המסורתיות בתחום זה וליישר קו עם זמן הווה, ולהבטיח את הרלוונטיות שלהן בעתיד, היה צורך בפתרון שמבין את המורכבות התפעולית של המפעלים. הפתרון צריך היה להיות פשוט ומייעל תהליכים, עונה על אתגרים תוך כדי תנועה ומגיע מהשטח, כלומר מלמטה כלפי מעלה. מאחר ומדובר על מהפיכה בעולם תוכן זה ולקפוץ לעתיד במהירה בחרנו בצבעוניות הצהוב שחור ובקו עיצובי נקי, מדוייק וברור. עובד או לא עובד.
עיצוב מתאפשר בעזרת מנהלי שיווק אמיצים. תודה ל: Abi Solomon, VP Marketing Visual Factories