למידה

״השתדל ללמוד משהו על כל דבר, וכל דבר על משהו״

תומס הנרי האקסלי, ביולוג ואנתרופולוג

כשהיינו ילדים התבוננו בהורינו, בחברים, במורים ובעולם ולמדנו. היתה זו למידה מתוך צפייה. בהמשך למדנו להקשיב למה אחרים אומרים על העולם. פסיכולוגים קוראים לזה למידה מעדות.  תוך כדי אינטראקציות חברותיות למדנו על מערכות יחסים ועל עצמנו. כל אלו היו לנו טבעיים ואפילו לא היינו מודעים לכך שאנו לומדים. בהמשך, כשגדלנו, המילה לימוד הפכה למילה נרדפת לחינוך ונקשרה לבתי ספר, מערכת החינוך, אוניברסיטה ועוד מיני מוסדות.

למידה מוגדרת כ״תהליך של רכישה, הרחבה או שיפור של ידע, הבנה, יכולת או מיומנות. באופן זה ניתן לתאר את הלמידה כשינוי וצמיחה בכל תחום שהוא. הלמידה מבוססת על התנסות ומובילה לשינוי קבוע יחסית בהתנהגות של הפרט״ (ויקיפדיה).

אחד הדברים שלא הפסקנו לעשות כל השנים זה ללמוד. היו לזה כמה סיבות. הסיבה הראשונה היא כי אנו אנשים סקרנים, וכשנתקלנו בבעיה רצינו לחקור ולהגיע לשורשה או לפתרון. כעצמאים, מזה כמה עשורים, היינו חייבים ללמוד כדי לשרוד ולהתפרנס. למדנו, הרבה פעמים גם בדרך הקשה, איך מנהלים עסק, תמחור, משא ומתן, שיווק, פיננסים, מחשבים ותוכנות. כמעצבים תקשורת חזותית היינו צריכים ללמוד את הצד הפסיכולוגי של התחום. למה אנשים מתנהגים בצורה כזו או אחרת, איזה רגשות מפעילים איזה פעולה? מדוע אנשים מעדיפים לבחור צבע כזה על אחר?

הרבה מאד למדנו כמעצבים תקשורת חזותית. על מנת לתרגם את המסר והכוונה בכל תחום היינו צריכים להבין לעומק, לחקור ולדעת לשאול את השאלות הנכונות את הלקוחות שלנו. ואלו הגיעו מתחומי תוכן שונים לגמרי כדוגמת: אופנה, פיננסים, רפואה, חינוך וטכנולוגיה. כל תחום ותחום חקרנו ולמדנו. כנראה שזו הסיבה שאנו חושבים שעיצוב לעולם לא משעמם. כל לקוח הוא עולם ומלואו תרתי משמע.

היה קשה לבחור דוגמה ללמידה, כפי שאמרנו אנו לומדים מכולם וכל הזמן. לכן,  בחרנו בדוגמאות של למידה מעולמות תוכן שונים. 

נובאטרנס עוסקת בטכנלוגיה משבשת והביאה לעולם מושגים שונים שאינם מוכרים ללקוחותיה. החלטנו לנצל את ״שטח הנדל״ן״ של פד העכבר לסוג של מילון לטרמינולוגיה החדשה הזו ועיצבנו שפה גרפית שמאיירת את המושגים.

Visual Factories מחוללת מהפיכה בתעשיות המסורתיות. שימוש באינפוגרפיקה להעברת היתרונות והערך שמייצרת החברה מלמד גם עליה וגם על האקוסיסטם שלה.

רינת בורג, יועצת שיווקית. ללמד שיווק זה לא פשוט. במיוחד כשמאמינים שהחומר והרוח משחקים בהם תפקיד משותף. לרינת הרבה מאד חומר בנושא שיווק שרוכז בספר אחד. בעזרת פרקים הבנויים על פי המתודולוגיה שלה פרסנו את כל המישנה. בצורה ברורה עם שפה גרפית שעוצבה במיוחד למסרים ולרעיונות שרצתה להעביר הלאה יצרנו אבחנה בין סיפורי מקרה, להסברים תיאורתיים, לתרגילי עבודה. בסוף העבודה הרגשנו כי הנגשנו אוניברסיטת שיווק שלמה של ידע בספר אחד בעזרת לוגיקה עיצובית מובנית. 

 

הלקוח: נובאטרנס

הלקוח: Visual Factories Infographics

הלקוח: רינת בורג, יועצת שיווקית

רוצים לגלות עוד כישורים תוצרת בית?

כישורים תוצרת בית: שינוי

לכל הכישורים תוצרת בית

כישורים תוצרת בית: אומץ